DŮM - VAL V PRAZE PANKRÁCI

autoři Petr Hájek, Tomáš Hradečný, Jan Šépka, HŠH architekti, Lukáš Zimandl
spolupráce Petr Lošťák, Eva Rybníčková, Aga Szóstko–Budziňska, Barbora Tupá
Dům Val
Návrh polyfunkční budovy vychází ze stanovení koncepce domu jako teréního valu vytvářejícího ochranou náruč pro zbytek pozemku. Jemně zkosený plášť objektu je v podstatě travnatou střechou proloženou pravidelným rastrem čtvercových oken. Souvrství pláště dovoluje výsadbu trávy a intenzivní zeleně, která efektivně pohlcuje hluk ze sousedních komunikací. Parter objektu je v celém přízemí věnován obchodům a službám. Další patra pak tvoří pronajímatelné kanceláře. Vnitřní komunikace probíhají centrálně umístěnými jádry ve skeletovém systému.
situace foto
situace
půdorysy řez
pohledy panorama
zákres 1
zákres 2
zákres 3
01 vizualizace
03 vizualizace
06 vizualizace
05 vizualizace
04 vizualizace
02 vizualizace
zákres 1