KOLLÁROVO NÁMĚSTÍ V BRATISLAVĚ

soutěž 2003, postup do druhého kola
autoři Petr Hájek, Tomáš Hradečný, Jan Šépka, HŠH architekti, Petr Burian
spolupráce Radka Šimková a Martina Vlnasová
Bratislava
Náměstí, tak jak ho známe dnes je především parkem. Z tohoto důvodů jsme zvolili koncept skloubení nové budovy se stávající funkcí prostoru. Chceme, aby dominantní úlohu v tomto vztahu hrál právě park, který nově tvarujeme do výrazně zvlněné krajiny. Povrch parku je rozčleněn rastrem kruhů, které prorůstají různými povrchy a materiály a mohou tak reagovat na všechny funkce parku. Snažili jsme se o moderní výraz umělé krajiny, jakýsi organizovaný display, který určuje přesnou polohu pro různé funkce. Fasáda domu je navržena jako celoskleněný plášť s předsunutou vrstvou perforovaného plechového stínění.
09 vizualizace
plány 1 NP
řez
fasády
záda
05 vizualizace
03 vizualizace
04 vizualizace
02 vizualizace
08 vizualizace
06 vizualizace
05 vizualizace