REKONSTRUKCE VILY V ŘÍČANECH U PRAHY

studie 2002
realizace 2006
autoři Petr Hájek, Tomáš Hradečný, Jan Šépka, HŠH architekti
spolupráce Jan Kolář
Říčany
Vzhledem k omezenému prostoru v modernistické vile z 30-tých let 20. století, požadovali současní majitelé rozšíření stávajících prostor o jeden pokoj. Původní stavba byla zrekonstruována podle dochované projektové dokumentace architekta Jana Cibuly. Požadovaný nový objem byl k zrekonstruované vile dostavěn nekontrastním způsobem. Přístavba přirozeně vyrůstá z původní figury domu a používá stejné stavební materiály jako je cihla, omítka, sklo nebo kov. Současný zásah prozrazuje pouze soudobé zpracování detailů a proporce oken.
pudorys2
řez
pohledy
puvodni2
puvodni
01 foto
14 foto
12 foto
06 foto
05 foto
03 foto
11 foto
08 foto
07 foto
09 foto
01 foto