STŘEŠNÍ NÁSTAVBA PRAHA MALVAZINKY

projekt 2004
realizace 2006
autoři Petr Hájek, Tomáš Hradečný, Jan Šépka, HŠH architekti, Simona Fišerová, Jan Kolář
Malvazinky
Stávající půdní prostor řadového rodinného domu z třicátých let 20. století nevyhovoval svojí dispozicí novým nárokům majitele. Rozhodli jsme se o razantní řešení, které jednak vylepšuje funkční uspořádání podkroví a zároveň výrazně zvětšuje celkovou půdorysnou plochu bytu. Ke stávajícímu krovu je přisazena nová hmota s rovnou střechou předstupující přes půdorys celého domu. Nová hmota masky je propsaná i do interiéru, včetně prořízlého hledí, které reaguje na výškové uspořádání vnitřku. Velký průzor hledí je obrácen severním směrem na Prahu. Díky střešním světlíkům umístěným nad jídelním a konferenčním stolem je do obývacího prostoru přivedeno jižní světlo. Stará část podkroví je ponechána v bílé barvě s dubovou podlahou. Nová maska je z OSB desek, krytá z vnější části titanzinkovým plechem. Další vložené prvky, jako je koupelna, wc, kuchyně a nábytek, jsou barevně odlišeny od původního podkroví.
komix
puvodni
vykres3
vykres1
14 foto
02 foto
13 foto
12 foto
10 foto
09 foto
08 foto
06 foto
04 foto
11 foto
02 foto
01 foto
02 foto