STŘEŠNÍ NÁSTAVBA V PRAZE BUBENČI

realizace 2009
autoři Petr Hájek
Bubeneč
Nástavbu představují dva kontejnery kontrastně vklíněné do střechy tak, aby nenarušily čitelnost původního tvaru domu. Kontejnery obsahují ve dvou podlažích obytné místnosti, sociální a technické zázemí. Zbylá část stávajícího podkroví je využita pro ložnice a šatny. Vložené boxy lze v interieru skládacími stěnami uzavřít – „zaklapnout“ a vytvořit z nich kompaktní objemy. Pro pohledy ven jsou do stěn vyříznuty velké otvory - „oči“, které lze rovněž uzavřít. Materiálové řešení vychází architektonickému konceptu návrhu. Původní části střechy jsou obnoveny tradičními technologiemi. U vkládaných boxů je pro zvýšení kontrastu použit titanzinkový plech a nátěry z lesklých pryskyřic.
puvodni
axonometrie
03 model
pudorysy
01 foto
foto1
foto2
foto8
foto7
foto6
foto5
foto4
foto3
foto9
foto10
foto11
01 foto