CONTAINER STUDENT HOUSING BERLIN

concept 2013
2nd prize in architectural design competition to Berlin
authors Petr Hájek, Cornelia Klien, Dominik Saitl, Martin Stoss, Barbara Bencova
klaster
The inspiration for the proposal was a monastery with a wall around. We are using containers like „Lego“ to build a simple structure, which encloses the whole building site. This solution provides protection against the sound from the nearby railway tracks and creates by that a calm inner garden atmosphere. The rooms are oriented towards the courtyard and similar to cells of monks fitted only with essential equipment. The living units are accessible via galleries along the outer facade. In order to improve sound insulation and protection against weather, the gallery is covered by a polycarbonate shell.
Schema
Půdorys
Koncept
Kontejner
situace
Pohled Z S-Bahnu
Park
lego2
Pohled z ulice
Pokoj
kolárna
Kavárna
Park v zimě
Pohled Z S-Bahnu