HOUSE - DYKE IN PRAGUE PANKRÁC

authors Petr Hájek, Tomáš Hradečný, Jan Šépka, HŠH architekti, Lukáš Zimandl
cooperation Petr Lošťák, Eva Rybníčková, Aga Szóstko–Budziňska, Barbora Tupá
Dům Val
The polyfunctional building design is based on the concept of a house resembling a land dyke that forms a protective enclosure for the remaining parts of the plot. The slightly sloped outer shell of the building is essentially a grassy roof entwined with a grid of square windows. The multiple layers of the outer shell allow planting grass, as well as intensive greenery to effectively absorb noise from the adjoining roads. The entire ground storey is intended for shops and services. The following floors contain offices for lease. Internal passageways are placed in central cores in the skeletal structure.
situace foto
situace
půdorysy řez
pohledy panorama
zákres 1
zákres 2
zákres 3
01 vizualizace
03 vizualizace
06 vizualizace
05 vizualizace
04 vizualizace
02 vizualizace
zákres 1