KOLLÁR’S SQUARE IN BRATISLAVA

Received an award in an architectural competition in 2003
authors Petr Hájek, Tomáš Hradečný, Jan Šépka, HŠH architekti, Petr Burian
cooperation Radka Šimková a Martina Vlnasová
Bratislava
The square as we know it now is mainly a park. This is why we opted for a concept that incorporates the new building in the current function of the area. The aim is to ensure that the park newly shaped as a significantly undulating landscape plays the major role in this relationship. The area of the park is structured by a network of circles extending through a range of surfaces and materials, which allows the circles to fulfil all functions of the park. The aim was to create an artificial landscape with a modern character as an organised display determining the exact location for various functions. The façade of the house is designed as a fully glazed shell with an external layer or perforated sheet metal screening.
09 vizualizace
plány 1 NP
řez
fasády
záda
05 vizualizace
04 vizualizace
03 vizualizace
02 vizualizace
08 vizualizace
06 vizualizace
05 vizualizace