PENTHOUSE IN PRAGUE BUBENEČ

realisation 2009
authors Petr Hájek
Bubeneč
The extension comprises two containers wedged into the roof as a contrasting feature but the original shape of the building remains legible. The containers encase dwelling areas and social and technical facilities arranged in two storeys. The remaining part of the existing attic is used as bedrooms and walk-in wardrobes. The inserted boxes can be closed from the interior with folding walls and transformed into compact shapes. The walls include large openings for a view outside – “eyes” that can also be closed. The selection of material is based on the architectural concept of this design. The original parts of the roof are restored with traditional technologies. To highlight the contrast, inserted boxes are covered with titanium and zinc sheet metal finished with glossy resin paint.
puvodni
axonometrie
03 model
pudorysy
01 foto
foto1
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
foto8
foto9
foto10
foto11
01 foto