VILA HERMÍNA

concept 2000
realisation 2009
authors Petr Hájek, Tomáš Hradečný, Jan Šépka, HŠH architekti
Černín
The building is situated on a sloping terrain on the outskirts of Černín, taking the same slope into its internals for floors. The interior layout is based on alternating straight and sloping floor surfaces that create the overall spiralling character of the interior and define the building’s external appearance. However, the use of the sloping floor on the ground floor is not purposeless – it is there on investor´s reguest to accomodate movie projections as a small movie theatre. Windows and other openings are placed with respect of the external façade – each of the walls only has one opening. For thermal and water insulation a polyurethane spray with pink coat is used, meant as a credit to our favourite building of Versuchsanstalt fur Wasserbau und Schiffbau by Ludwig Leo.
pudorysy
rez1
1np
2np
3np
4np-strecha
obr08
obr06
obr07
obr17
obr16
obr14
obr18
obr12
obr13
obr15
obr11
obr10
obr09
obr02
obr03
obr04
obr05
obr19
obr08